Gezond en geïnformeerd
Een diëtiste kom je niet vaak tegen in een woonzorgcentrum. Bij Orelia Ten Berge hebben we er wel ééntje in huis. Yentl: “Ik werkte hier al als jobstudent. Toen ik afstudeerde, wou ik echt graag blijven. De directie zag ook mijn meerwaarde. Nu werk ik hier fulltime samen met de collega’s uit verschillende disciplines. Daarbij adviseer ik zowel residenten, de collega’s in de zorg, als het keukenteam. Dat kan gaan over het indikken van voeding bij residenten met slikmoeilijkheden, bijvoeding als iemand onbedoeld afvalt, aangepaste maaltijden bij diabetes of andere medische aandoeningen. Zo gaf ik als diabeteseducator ook een opleiding over diabetes en een infosessie over gezonde voeding.”

Oog voor kwaliteit
“Ook op vlak van het menu heb ik een grote inbreng. De restaurantervaring naar het woonzorgcentrum brengen, dat vinden we belangrijk. We koken heel vers, gevarieerd, seizoensgebonden… Zowel de koks als ik halen hier veel trots uit. Zeker als je ziet dat de cijfers van mensen met ondervoeding al een stuk beter zijn sinds ik hier ben. We volgen de kwaliteitsindicatoren goed op. Van zodra iemand onbedoeld gewicht verliest, of er is minder eetlust, dan bekijken we (eventueel samen met de huisdokter) wat we kunnen doen. Als iemands gewicht dan stabiliseert, geeft dat zeer veel voldoening.”
“Ik werkte hier al als jobstudent. Toen ik afstudeerde, wou ik echt graag blijven.”